steigerhout

Steigerhout beschermen tegen weer en wind

Steigerhout beschermen tegen weer en wind doet u zo

Steigerhout beschermen tegen weer en wind, zorgt ervoor dat u langer van uw fijne steigerhouten meubels e.d. kunt genieten. Met de juiste (voor)behandeling houdt u uw meubels in topconditie. Daarom krijgt u in dit blog van ons een paar handige tips voor het beschermen van u uw steigerhout.

Steigerhout voor buiten beschermen

Steigerhout beschermen doet u het beste door middel van olie. Diverse oliesoorten die u hiervoor gebruikt zijn lijnzaadolie, kokosolie, teakolie, hardwax en meubelolie. Deze soorten olie geven steigerhout een mooie en diepe tint doordat ze helemaal in het hout trekken en de samenstelling herstellen. Een bijkomend voordeel is dat u deze olie maar eens in de 3 jaar aan hoeft te brengen. Zorg er wel voor dat u de olie op schoon, onbehandeld en geïmpregneerd hout aanbrengt.

Steigerhout beitsen als bescherming

Om uw steigerhout voor buiten te beschermen tegen weer en wind, is het goed om het te beitsen. Beits is een semi-dekkende oplossing die in de nerven van het hout trekt en de samenstelling ook meteen herstelt. Beits hoeft u ook maar om de 3 á 4 jaar aan te brengen. Om steigerhout met beits tegen weersinvloeden te beschermen, kunt u ook het beste beitsen op onbehandeld en geïmpregneerd steigerhout.

Steigerhout verven ter bescherming

Tot slot kunt u uw steigerhout voor buiten ook verven. Verf trekt net zo goed in het hout om de levensduur van uw steigerhouten meubels of schuttingen te verlengen. Let er hierbij op dat u voor het schilderen van steigerhout speciale verf gebruikt die specifiek voor steigerhout bedoeld is. Wilt u na verloop van tijd van kleur veranderen? Dan bent u met een andere kleur verft binnen no-time klaar. Wel zo fijn toch?

Kies uw beste manier

Als het aankomt op steigerhout beschermen tegen weer en wind, dan is er niet zozeer één goede methode. Het hangt helemaal af van uw persoonlijk wensen en situatie. Bepaal dus goed voor uzelf of u voor verf, beits of voor allebei wilt gaan. Wilt u meer leren over tuinmeubels en het onderhoud ervan? Hou dan vooral onze tuin categorie goed in de gaten. We posten regelmatig nieuwe leerzame blogs.