Wit huis minder kil maken

Wit huis minder kil maken

5 tips om kleur toe te voegen

Een woning die van binnen wit is oogt fris en ruimtelijk. Dit is dan ook de reden dat veel mensen witte muren hebben. Maar het is ook een manier om rust te brengen wanneer je niet goed weet hoe je kleur toe moet passen, of dit niet durft. Vaak resulteert dit dan in een beetje een kil huis. In dit blog geven we je tips om hier iets aan te doen.

Geef je huis een oppepper

Met de tips die we je hieronder geven, kun je eenvoudig je witte huis een oppepper geven zonder dat dit ten koste gaat van de rust of het witte karakter. Want wit als basis is natuurlijk helemaal niet verkeerd.

Tip 1: gekleurde kussens

Misschien de makkelijkste manier om kleur aan te brengen in je huis is door de kussens op de bank te vervangen voor kussens van kleur. Kussens en kussenhoezen zijn er in allerlei kleuren en hoeven helemaal niet duur te zijn. Leg ze op de bank en bekijk het resultaat. Niet mooi? Dan gaan ze gewoon weer terug naar de winkel.

Tip 2: bloemen en planten

Planten brengen je huis tot leven. Staande planten, hangplanten, planten op tafel en natuurlijk kleurrijke bloemen. Niet alleen planten en bloemen geven je huis kleur, ook de potten en vazen waar ze inzitten voegen wat toe.

Tip 3: vloerkleed

Vloerkleden zijn in allerlei soorten, maten en kleuren verkrijgbaar, en ook hier geldt: staat het niet mooi dan breng je hem gewoon terug. Of je ruilt hem in voor een ander.

Tip 4: kunst aan de muur

Met een mooie foto, poster of een mooi schilderij voeg je snel meer kleur en spanning aan je huis toe. Ben je erop uitgekeken, dan verander je gewoon van kunstwerk. De witte basis van je huis blijft altijd behouden

Tip 5: pak één muur aan

Wil je toch op een meer permanente manier kleur aan je huis toevoegen? Pak dan eerst één wand aan. Schilderen of een behangetje met een leuke print erop kan natuurlijk altijd. Maar heb je wel eens gedacht aan steenstrips of houten panelen op de muur? Die zijn er in allerlei vormen en kleuren. Zo breek je het wit, maar behoud je toch de rust omdat steen en hout natuurlijke materialen zijn.

Probeer het uit

Zoals je ziet zijn er voldoende manieren om je witte huis minder kil te maken, zonder dat het meteen een kermis wordt. Een huis inrichten is een proces dat ook heel leuk kan zijn. Heb je nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit blog? Stel ze gerust via het contactformulier!