slimme led dimmer

Maak je smart home compleet met een slimme dimmer

Maak je smart home compleet met een slimme dimmer

Wat is een slimme dimmer

Profiteert u thuis al van een smart home system? Of bent u van plan om er één aan te schaffen? Een smart home system is niet compleet zonder een slimme dimmer, waarmee u de lampen naar wens kunt in- en uitschakelen, en natuurlijk kunt dimmen naar het gewenste lichtniveau. In dit blogartikel leest u er alles over.

Smart home?

Op een smart home kunt u elektrische apparaten aansluiten en ermee communiceren door middel van WIFI. Vanuit uw huis, maar ook van afstand. Hiermee maakt u uw huis comfortabeler, veiliger en ook nog eens energiezuiniger! De mogelijkheden zijn eindeloos. Van het voorverwarmen van de oven en het automatisch openen en sluiten van de gordijnen, tot het uitschakelen en dimmen van de lampen. Het is mogelijk om hele programma’s samen te stellen, bijvoorbeeld voor een avondje Netflix. Met een stemcommando of druk op de knop zet u dan de televisie en surroundset aan, worden de gordijnen gesloten, de verwarming iets hoger gezet en de verlichting iets gedimd.

Juiste lichtintensiteit met een druk op de knop

Elke situatie vraagt om zijn eigen verlichting – studie, werk, lezen, romantiek, koken, enzovoorts – dat is geen probleem met een slimme dimmer. Met een slimme dimmer regelt u eenvoudig de lichtintensiteit. U bedient hem via de smart home app op uw smartphone of met uw stem. Zo heeft u altijd volledige controle over de verlichting. Ook zonder smartphone heeft u overigens controle over uw verlichting. U kunt deze namelijk ook voorprogrammeren. Bijvoorbeeld in een vakantieprogramma, zodat u af en toe het licht kunt laten branden thuis. Zo denken inbrekers dat er iemand thuis is.

Ook toe aan een slimme dimmer?

Met een slimme led dimmer, heeft u altijd de controle over uw verlichting. Dat levert u veel gemak en veiligheid op en bespaart ook nog eens energie. De vraag is dan ook niet of u een slimme LED dimmer aanschaft, maar wanneer. Vraag stellen over dit artikel? Dat kan via ons contactformulier