vuren hout bij HOUTvakman.be

Ruime collectie vuren (picea abies) bij HOUTvakman.be. 

U vindt een ruime collectie vuren hout bij HOUTvakman.be, de online hout specialist. Uiteraard bieden wij een uitgebreide collectie onbehandeld vuren voor binnen, maar ook voor buiten vindt u bij ons altijd het juiste vuren. Hier vertellen wij u graag wat meer over. 

Vurenhout

Vuren betreft hout van de fijnspar (Picea abies) en is de meest gebruikte naaldhout soort (en ook houtsoort in het algemeen!) voor constructiedoeleinden in België. Het is relatief goedkoop, zeer eenvoudig te bewerken en heeft een erg toegankelijke lichte wit / geelachtige kleurtint. Onbehandeld wordt het veelal voor constructieve toepassingen binnenshuis gebruikt. Onbehandeld heeft het een duurzaamheidsklasse van 4, ideaal geschikt voor binnen ’timmerwerk’.

Onbehandeld vuren is niet geschikt voor buiten, aangezien het hout niet goed bestand is tegen vocht. Indien buitengebruik gewenst is, is behandeling een vereiste en adviseren wij u te kiezen voor geïmpregneerd vuren of thermo vuren. Geïmpregneerd vuren heeft duurzaamheidsklasse 3. Ook kan er voor buiten gekozen worden voor thermo vuren, dit is met een duurzaamheidsklasse 2 (levensduur van + 20 jaar) nog duurzamer. 

Voor buiten kunt u ook kiezen voor thermisch gemodificeerd vurenhout. Thermo vurenhout heeft echter een duurzaamheidsklasse 2 met een gemiddelde levensduur van + 20 jaar. Weer een stuk duurzamer t.o.v. geïmpregneerd hout dus. Naast duurzaam is thermohout vooral ook erg mooi, de kleur is een stuk donkerder en het beste te omschrijven als ‘ licht goudbruin’ en ook vallen de noesten een stuk minder op. Vuren thermo hout is wat duurder dan geïmpregneerd vuren, maar binnen onze collectie thermowood is vuren wel 1 van de meest goedkope opties.

Bij vurenhout is er sprake van een kwaliteitsklasse & een sterkteklasse. Op het gebied van kwaliteitsklassen vindt u bij ons vurenhout van klasse B & C (meest gebruikt). De sterkteklasse wordt niet bij al onze producten vermeld en is met name van toepassing bij de vuren balken & dikkere vuren planken van HOUTvakman.be met een dragende functie. Op het gebied van sterkteklassen vindt u bij ons de klassen C18 en C24 (meest gebruikt).