Veiligheid voorop bij schoorsteenveger

Het woord schoorsteenveger klinkt je misschien een beetje ouderwets in de oren. Sommigen zullen misschien denken aan Bert uit Mary Poppins en anderen vragen zich af of schoorsteenvegers nog wel bestaan. Echter zijn schoorsteenvegers vandaag de dag nog steeds ontzettend belangrijk voor het beschermen van de veiligheid van ieder die een schoorsteen bezit.

Schoonmaak verplicht

Wanneer je een schoorsteen hebt, is het wettelijk verplicht deze om de zoveel tijd compleet te laten reinigen en bekijken. Een schoorsteen moet namelijk goed blijven werken. Anders is er kans dat er gevaarlijke gassen je huis binnen dringen, of kan er ongeplande brand ontstaan wanneer de schoorsteen wordt gebruikt. De schoorsteenveger is cruciaal hiervoor.

Om de zoveel tijd verwijdert de schoorsteenveger alle aangekoekte resten van roet of teer. Zo blijft de schoorsteen vrij en veilig. Het maakt niet uit op wat voor manier je stookt. Roet  en teer hopen langzaam op. Dit dient dus bijgehouden te worden.  Daarnaast verwijdert een schoorsteenveger alle obstakels die mogelijk voor verstopping kunnen zorgen. Dit kunnen bijvoorbeeld takjes of vogelnestjes zijn. Ook zijn er hulpmiddelen om te voorkomen dat je schoorsteen inregent of dat er van alles vast komt te zitten. De schoorsteenveger kan hierin adviseren om je schoorsteen zo veilig mogelijk te houden.

Reinigingsattest van de schoorsteenveger

Wanneer de schoorsteenveger je met al deze zaken geholpen heeft, kan hij een reinigingsattest regelen. Dit is bedoeld voor de verzekering. Als je je schoorsteen niet om de zoveel tijd laat nakijken, ben je immers niet verzekerd. Met een reinigingsattest van de schoorsteenveger ben je dit echter wel.

De beste schoorsteenvegers voor een scherp tarief

De beste schoorsteenvegers zijn voor een scherp tarief in te huren bij Schouwonderhoud Willems. Schouwonderhoud Willems verzorgt schoorstenen in Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen en Brussels Hoofdstedelijk gewest. Voor precieze informatie over de prijs, kan je contact opnemen met Schouwonderhoud. Via die weg kan je een vrijblijvende prijsopgaaf verkrijgen. Veiligheid in eigen huis staat immers voorop en de schoorsteenveger kan hierbij goed helpen.