taxushaag

Altijd een groene haag

Zoek je een haag die vrij eenvoudig is te onderhouden, en zomer en winter mooi groen is dan is een taxushaag voor jou tuin geschikt. Omdat de haag langzaam groeit, is er niet veel onderhoud nodig om de haag altijd mooi in vorm te houden. De haag kan bijzonder hoog worden en wel een breedte bereiken van vijf meter, je moet er wel rekening mee houden dat dit vele jaren duurt door de langzame groei van de haag.

taxushaag

Voor mensen zonder groene vingers

Ben je geen liefhebber van tuinieren, of heb je gewoon geen groene vingers? De Taxushaag is dan een haag die jouw blij maakt, de haag is altijd groen en je hoeft er relatief weinig aan te doen. Veel snoeien is er niet bij, de haag groeit namelijk erg langzaam. Je privacy wordt wel gegarandeerd, altijd verzekerd van een mooie haag die groen is. Zelfs wanneer je niet veel verstand hebt van planten en bloemen, moet je het heel erg bont maken om de haag te verpesten.

Plant de haag overal

Of de Taxushaag nu in de zon staat of in de schaduw, de haag zal overal mooi blijven en groeien. Wel is het belangrijk dat je de eerste jaren de haag veel water geeft, zorg ervoor dat de wortels niet gaan rotten want dan zal de haag afsterven. De besjes van de haag zijn zeer giftig voor dieren, laat kinderen en dieren niet aan deze besjes komen. Ze zien er namelijk zeer aantrekkelijk uit om in de mond te stoppen, en voor dieren om ze op te eten.