Snel huis verkopen, hoe doe je dat?

Je hebt een nieuwe woning gevonden, maar je bent nog in bezit van je oude huis. Je kan maar niemand vinden die jouw huis wil kopen. Hoe zorg je ervoor om snel huis verkopen? In dit artikel lees je diverse tips om het proces te versnellen. 

Hoe snel huis verkopen?

Je hebt geen makelaar nodig om snel huis verkopen. Dit kun je eigenlijk prima zelf doen, het scheelt ook in de kosten. Maar waar moet je nou precies op letten? Ten eerste is het belangrijk dat je goede, professionele foto’s van het huis hebt. Maak de foto’s bij daglicht en zorg ervoor dat alles er netjes uit ziet. De mooiste delen van je huis plaats je als eerste foto’s, zodat de aandacht direct wordt getrokken. Zodra je dit klaar hebt kun je je huis online gaan posten, er zijn diverse websites hiervoor. Zoals Funda, Pararius en Trovit, vooral Funda is een website met veel bezoekers. 

Online de advertentie plaatsen

Zodra jij je huis online plaatst, is het wel belangrijk om een goede prijs vast te stellen. Vaak kun je vrijblijvend advies vragen aan bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Of denk in elk geval na over jouw aankoopprijs, of de waarde is gestegen (door bijvoorbeeld renovaties) en wat de prijzen zijn op de markt. Daarnaast schrijf je een goede advertentietekst, met alle informatie over jouw huis. Snel huis verkopen is niet altijd makkelijk, het is ook afhankelijk van de markt. Maar professionele foto’s, advertenties en een goede prijs helpen al uitstekend. Kies voor meerdere websites in plaats van één aanbieder, zo heb je grotere kans op snel huis verkopen.

Bezichtigingen houden voor nieuwe prospects

Heb je één of meerdere bezichtigingen gepland staan? Gefeliciteerd, dit is een goede stap. Nu is het belangrijk dat jij je beste beentje voor zet. Zo snel huis verkopen kan je gewoon zelf! Zorg ervoor dat je professioneel omgaat met de bezoeker, kleed je netjes aan en vertel alles duidelijk. Het is belangrijk dat jij de beste elementen van je huis toont, maar ook eerlijk bent over de eventuele minpunten. Zodra jij een goede indruk achterlaat en mensen enthousiast zijn over jouw huis kom je al een stap dichter bij het snel huis verkopen.

Onderhandelen over de prijs

Nadat je één of meerdere bezichtigingen hebt gehad, zijn er misschien mensen die interesse hebben. Heeft er nog niemand gereageerd na de bezichtigingen? Wees niet getreurd, er komen vast nieuwe kansen. Indien er wel iemand interesse heeft kan het zijn dat er moet worden onderhandeld over de prijs. Een koper is het misschien niet direct eens met de prijs, als je snel huis verkopen wilt dan is het mogelijk dat je moet zakken in de prijs. Nadat jullie klaar zijn met onderhandelen zal er ook wat papierwerk bij komen kijken. Dit kun je ook zelf doen, maar je kunt hier ook hulp bij inschakelen. Snel huis verkopen is niet altijd makkelijk, toch kun je dit ook volledig zelf aanpakken. Dit scheelt in de kosten omdat je geen makelaar hoeft te betalen. Het kost wel wat tijd, maar als je het goed aanpakt zul je een snel huis verkopen.

Lees hier meer als je jouw woning met spoed verkopen moet.